Itt mindent megtalálsz, hogy felkészülten érkezz a versenyre!

Ezen az oldalon összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat a verseny napjára. Behajtás, parkolás, regisztráció, mit hol találsz, bemelegítés, versenyzés, díjkiosztó, nyújtás, egyéb programokon való részvétel, mindent megtalálsz egy helyen, ezen az oldalon.

Legutolsó frissítés: 2022.01.20. 15:00

A versenyközpont térképe   Rajtlista

Töltsd le a versenyzőkövető appot és szurkolj a futódnak!

Megjegyzés: Az alkalmazás Google által történő közzétételi eljárása még folyamatban van, ezért Androidra csak közvetlenül innen, a weboldalról lehet letölteni a telepítő csomagot, és csak akkor tudod telepíteni, ha engedélyezed a Nem megbízható forrásból származó alkalmazások telepítését. (Egyébként a mi telefonjainkon fent van és megbízhatónak tartjuk, ahogyan az Apple is elfogadta.) Az alkalmazásnak ez az első verziója és esetlegesen előfordulhatnak apróbb hibák (pl. hibás időzóna), ezek miatt elnézést kérünk, javítjuk őket! ;-)


Rendezvény

2. MAPEI-EDURACE Családi Terepfutó Nap

Szervező: EDUSPORT SPORTEGYESÜLET - www.edusport.hu

Helyszín

Lázár Lovaspark: 2182 Domonyvölgy, Fenyő utca 47. - GPS: Sz.:É47.62949 H.: K19.40773

Behajtás - előregisztráció

A Lázár Lovaspark főkapuja előtt fiatal kollégáink megkérdeznek majd, és az autóban ülőket is, hogy MAPEI VIP vendégek vagy EDURACE versenyzők illetve kísérők vagytok-e. A MAPEI VIP vendégek MAPEI karszalagot kapnak, amivel igénybe vehetik a MAPEI VIP rész szolgáltatásait. 

Az EDURACE 12 év feletti versenyzői és 12 év feletti kísérőik EDURACE karszalagot kapnak és egy pontgyűjtő játékban is részt vehetnek, amellyel értékes nyereményeket nyerhetnek. A versenyzők közül elegendő a kapuban egy valakinek a nevezését igazolni, nem szükséges az összeset előkeresni. Ez az ellenőrzés csupán azt a célt szolgálja, hogy ne lépjenek be illetéktelenek a Lovaspark területére. A karszalagot a rendezvény teljes időtartama alatt viselni kell!

Parkolás

A lovaspark területén három parkoló található. A MAPEI VIP vendégek a Tornyos csárda mögötti parkolóban hagyhatják autóikat. Az EDURACE versenyzői és kísérőik a Tornácos csárda melletti és a Lázáreum előtti parkolókat vehetik igénybe. Amennyiben ezek megtelnek, további parkolókat nyitunk meg, hogy ne kelljen a Lovasparkon kívül hagyni az autót. A parkolást a Lovaspark biztonsági őrei és diákok fogják irányítani, kérjük, segítsétek a munkájukat.

Regisztráció - rajtszámátvétel 8:00-tól

A MAPEI VIP vendégek a MAPEI VIP résznél, a Tornyos csárda mellett tudnak regisztrálni. Az EDURACE versenyzők a Tornácos csárda előtti regisztrációs asztaloknál tudják átvenni rajtszámaikat. Itt vehetők át a már befizetett ebédek kiváltásához szükséges kártyák is, hátha lesznek olyanok,  akik nem használják az Edusport mobil applikációját. A bejárat és a parkolók felől kitáblázzuk a regisztrációs asztalok irányát.

A kísérőknek elegendő a kapuban kapott karszalag, egyéb regisztrációra nincs szükségük.

FONTOS! Kérjük, a regisztrációs pulthoz érkezve az alábbiak valamelyikét készítsd elő! (Rajtszámot CSAK az alábbiak egyikének bemutatásával adunk ki.)

  • EDUSPORT mobilalkalmazásban* Nevezéseim oldalon bemutatott rajtszám VAGY
  • Mobilkészüléken e-mailes visszaigazolásban bemutatott rajtszám bemutatása VAGY
  • Személyi igazolvány/jogosítvány illetve egyéb fényképes igazolvány, amivel igazolható a nevező személye.

Alapesetben az együtt nevezett versenyzők rajtszámait borítékban, együtt adjuk ki. Ha nem szeretnéd minden veled együtt nevezett versenyző rajtszámát átvenni, kérlek, jelezd átvételkor!

A rajtszámok átvételére az egyes távok rajtja előtt legkésőbb fél órával tudjuk biztosítani. Aki eddig oda ér a regisztrációhoz, biztosan ott lesz a rajtnál.

Előzetes rajtszámátvétel

Lehetőség van a rajtszámok korábbi átvételére is: 2022.05.27-én pénteken 14:00 és 17:00 óra között az EDUSPORT irodájában a 2100 Gödöllő, Mátyás király u. 6. (Educomm Irodaház).  Itt lehetőség van korlátozott számban nevezni is még a távokra, kizárólag készpénzzel.

Rajtszámviselés

A versenyzők az azonosításukhoz és az időméréshez szükséges, a chippel ellátott rajtszámot kapnak, amelynek viselése a futam alatt kötelező. A rajtszámot a elöl szükséges viselni és a pólóhoz biztosítótűvel szükséges rögzíteni. Biztosítótűket a rajtcsomagba eszünk, de a regisztrációnál is találsz.Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen és jól legyen rögzítve. A rajtszám hátoldalán található ragasztószalagot tilos eltávolítani. 

Általános orvosi tudnivaló

A versenyen mentőautó és orvosi személyzet lesz jelen. Amennyiben a verseny napján a rajt előtt valamilyen panaszod merülne fel, kérjük, keresd a parkolóban található mentőautót. Ha futás közben rosszul lennél, vagy olyan bármilyen szokatlan jelet éreznél magadon, kérjük, hogy lassíts, jelezd futótársaidnak, illetve várd meg a kísérő személyt, aki értesíti a mentősöket. Kérjük, hogy felkészülten vegyél részt a versenyen. Kérjük, hogy betegen, sérülten, lázasan, hányás vagy hasmenés után ne indulj a versenyen, jelezd nekünk a problémát és lehetőséget adunk, hogy a távot későbbiekben teljesítsd. Légy felelős önmagadért és sportolj mindig óvatosan!

Csomagmegőrzés

A regisztráció mellett ingyenes ruhatárt biztosítunk 8.00-tól, ahová elhelyezhetők a versenyzők csomagjai. A csomagmegőrzés ingyenes, kizárólag rajtszám felmutatásával vehető igénybe. Egy zsákot adunk, amelyre felírjuk a versenyző rajtszámát, ezért annak kiváltásához is majd a rajtszám felmutatása szükséges. A 16.00 óráig ki nem váltott csomagok, másnap 10 órától vehetők át az Edusport székhelyén.

Helyszíni nevezés

Lehetőség van korlátozott számban helyszíni nevezésre, de mivel a létszámlimit miatt ezt nem tudjuk garantálni, kérjük, hogy indulás előtt ezt még ellenőrizzétek le a weboldalon. Ha esetleg már lezártuk a nevezést, itt biztosan feltüntetjük.

Megnyitó 8:50

A Mapei-Edurace Családi Terepfutó Napot ünnepélyesen Lázár Vilmos, többszörös fogathajtó világbajnok, a Lázár Lovaspark tulajdonosa nyitja meg 8 óra 50 perckor.

Bemelegítés gyerekeknek 9:00

A 3 gyerekfutamot egy 10 perces közös bemelegítéssel kezdjük a lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt Simon Szimonetta fitnesz modellel, 2017 legjobb női oktatójával. A bemelegítésbe természetesen bekapcsolódhatnak a szülők és a kísérők is. A lovaspálya közepe ideális helyszín a legjobb fotók elkészítéséhez.

Gyerekfutamok 9:15-től

Ovis futam -  500 méter - Rajt: 9:15

Közös rajt, amelyet követően az ovisokat kísérhetik a szülők is, de kérjük, hogy ezt kicsit lemaradva tegyék, semmiképpen se akadályozzák az egyedül futókat. A gyerekek zárt, védett helyen futnak, a szülők akár végig követhetik őket és bármikor segíthetnek is nekik. A pálya homokos, lehet, hogy picit nehéz lesz futni, de semmi probléma, mindenkit megvárunk és minden körbeérőnek jár az aranyérem. A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé! Még integethettek is! A célkapun áthaladás után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot. Kérjük, hogy ezután is maradjatok a pálya környékén és szurkoljatok a többieknek!

Alsós futam -  1000 méter - Rajt: 9:30

Közös rajt, amelyet követően 2 kört kell teljesíteni az ovisok pályáján. A pálya homokos, lehet, hogy picit nehéz lesz futni, de semmi probléma, mindenkit megvárunk és minden teljesítőnek jár aaranyéremA gyerekek zárt, védett helyen futnak. Kérjük, hogy a szülők csak akkor segítség illetve kísérjék a gyerekeket, ha szükséges. A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé és még integethettek is. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot. Kérjük, hogy maradjatok a pálya környékén és szurkoljatok a többieknek!

Felsős futam -  2000 méter - Rajt: 9:45

Közös rajt, amelyet követően a felsősök elhagyják a Lovaspark területét és nekivágnak egy kisebb emelkedőnek. A pálya homokos, lehet, hogy picit nehéz lesz futni, de semmi probléma, mindenkit megvárunk és minden teljesítőnek jár az aranyérem. A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé és még integethettek is. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot. Kérjük maradjatok a pályán, mert egy ilyen táv után már fontos a megfelelő nyújtás is.

Nyújtás gyerekeknek

A gyerekfutamokat egy közös nyújtással zárjuk a lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt. A nyújtásba bekapcsolódhatnak a szülők és a kísérők is.

Eredményhirdetés gyerekeknek 10:15

A gyerek futamokat és közös nyújtást követően 10:15 perckor kerül sor az Eredményhirdetésre, ahol a korosztályok 1-3. helyezettjei tárgynyereményben részesülnek. A díjakat Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és  Lázár Vilmos, többszörös fogathajtó világbajnok adja át, akikkel közös fotók is készíthetők.

Bemelegítés a felnőtt futamokra 10:30

A 6,5 km-es, a 12 km-es egyéni futamokon és a 4 x 2 km-es csapatfutamon részt vevők részére 10 perces közös bemelegítés lesz a Lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt Simon Szimonetta fitnesz modellel.

Felnőtt futamok 10:40-től

Terepfutás  - 12 km  - Rajt: 10:40 

A legnehezebb távra vállalkozók közösen indulnak el és a Lovaspályát jobbra elhagyva,  egy montain bike kerékpárost követve vágnak neki a 12 km-es távnak. Az útvonalat táblákkal láttuk el, fontos, hogy mindig a 12 km-es táblákon jelzettek szerint fussatok. A kereszteződéseket kiszalagozzuk, de alapvető szabály, hogy ha nincs jelzés, mindig maradjatok a úton. A versenyzőket egy quados kíséri, aki segít, ha valakinek egészségügyi problémája lenne. Ha valaki nem érzi jól magát, lassítson vagy álljon meg és várja meg a quadosunkat. Ezen a távon 2 frissítő állomás áll rendelkezésetekre (körülbelül 4,5 km-nél és 6,8 km-nél), ahol poharakban vizet osztunk, illetve szőlőcukrot biztosítunk. Kérjük, hogy a műanyag poharat ne vidd magaddal, hanem a frissítő helynél dobd a zsákba vagy földre, hogy összeszedjük. Javasoljuk, hogy mindenki használja ki a frissítési lehetőséget, illetve készüljön a saját megszokott frissítésével. A pályán több helyen magasabb az aljnövényzet, ezért javasolt magasabb zokniban futni, illetve ügyeljetek a belógó csalánokra, ágakra, illetve a talaj egyenetlenségéire. A futam szintideje 120 perc, tehát belefér az emelkedőkön a séta és az edzettségi állapotnak megfelelő tempó.  A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé, hogy elkészüljön a célfotó. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot.

Terepfutás  - 6,5 km  - Rajt: 10:50

A rövidebbik terepfutó távra vállalkozók közösen indulnak el és a Lovaspályát balra elhagyva,  egy lovast követve vágnak neki a 6,5 km-es távnak. Az útvonalat táblákkal láttuk el, fontos, hogy mindig a 6,5 km-es táblákon jelzettek szerint fussatok. A kereszteződéseket kiszalagozzuk, de alapvető szabály, hogy ha nincs jelzés, mindig maradjatok a úton. A versenyzőket egy montain bike versenyző kíséri, aki segít, ha valakinek egészségügyi problémája lenne. Ha valaki nem érzi jól magát, lassítson vagy álljon meg és várja meg a kerékpárost. Ezen a távon 1 frissítő állomás áll rendelkezésetekre (2,8 km-nél), ahol poharakban vizet osztunk, illetve szőlőcukrot biztosítunk.  Kérjük, hogy a műanyag poharat ne vidd magaddal, hanem a frissítő helynél dobd a zsákba vagy földre, hogy összeszedjük.  Javasoljuk, hogy mindenki használja ki a frissítési lehetőséget, illetve készüljön a saját megszokott frissítésével. A pályán több helyen magasabb az aljnövényzet, ezért javasolt magasabb zokniban futni, illetve ügyeljetek a belógó csalánokra, ágakra, illetve a talaj egyenetlenségéire. A futam szintideje 70 perc, tehát belefér az emelkedőkön a séta és az edzettségi állapotnak megfelelő tempó.  A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé, hogy elkészüljön a célfotó. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot.

Csapatverseny  - 4 x 2 km  - Rajt: 11:00

A 4 fős csapatok együtt indulnak el a felsős futammal megegyező 2 km-es pályán és a 4 csapattag együtt teljesítheti a távot. A cél a közös futás, de természetesen itt is hirdetünk győztest. A csapattagok időeredményeit összeadjuk és így rangsoroljuk a csapatokat.  Ha együtt futtok akkor a  célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé, hogy elkészüljön a közös célfotó. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot.  

Nyújtás felnőtteknek

A felnőtt futamokat egy közös nyújtással zárjuk a lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt. A nyújtásba bekapcsolódhatnak a kísérők is.

Eredményhirdetés felnőtteknek 12:40

A felnőtt futamokat és a közös nyújtást követően 12:40 perckor kerül sor az Eredményhirdetésre, ahol a távok és korosztályok 1-3. helyezettjei kupát és a külön díjazottak tárgynyereményben részesülnek. A díjakat Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó adja át, akivel közös fotók is készíthetők.

Ebéd 11:30-tól

Aki előre megrendelte a Lovaspark specialitását, a gulyáslevest kenyérlángossal, az ebédkártyájuk vagy applikációjuk használatával átveheti. Aki a helyszínen szeretne ebédet vásárolni 2290 Ft-os áron megteheti közvetlenül a Lovaspark pincéreinél.

Étkezés és mosdók

Az étkezési és tisztálkodási, WC lehetőségek a központ csárda épületekben állnak rendelkezésre. Ezeket táblákkal jelöljük. A hölgyek a csárdában (lovas csárda menyecske öltözőjében), a férfiak a regisztrációhoz közeli sátorban öltözhetnek. Az ebéd a központi csárdaépületben vehető át és fogyasztható el, ahol a büfé is található. Ha nem rendelte meg kedvezményesen ebédjét, a helyszínen a Lázár Lovaspark pincéreinél teljes áron vásárolható. 

Családi és szabadidős programok 8.00 - 16.00

Egész napos programokkal várjuk a versenyzőkét és kísérőiket: sport edukáció (hengerezés, jóga, tanácsadás) sportolás (Decathlon pályák), kézműves foglalkozások, csillámtetoválás, ügyességi sportjátékok, ponilovaglás, lovagkocsikázás, Lázáreum Múzeum belépés. A regisztrációkor kapott borítékban egy Hyundai Edusport Pontgyűjtőt találhattok, amellyel hétvégi Hyundai tesztvezetést nyerhettek.

Hyundai Edusport Pontgyűjtő Játék 9:00 - 16:45

A regisztrációkor kapott Pontgyűjtő Lap segítségével látogass el a kiállítói standokhoz és gyűjts össze a15 pecsétből legalább 10-et! A nyereménysorsoláshoz a legalább 10 pecsétet tartalmazó Pontgyűjtő Lapot a résztvevő nevével, e-mail címével és telefonszámával kitöltve a Hyundai Hatvan standjánál kell leadni 14:50-ig. A főnyeremény egy Hyundai i30 hétvégi tesztvezetés.

Fuss gyorsabban egy lónál sprintverseny 11:20-tól

Formabontó ötletünk a Powerade Fuss gyorsabban egy lónál sprintverseny, amelyhez a futópályán egy 50 m hosszú egyenest jelöltünk ki, amely távon 20 bátor és gyors résztvevő tesztelheti gyorsaságát egy lovassal szemben. Minden bátor vállalkozó jutalma egy Powerade sportital. Nevezni a helyszínen, a regisztrációs pultnál lehet 08:00 és 11:00 óra között, amíg be nem telik a nevezési lista.

Adományok átadása és a versenyek zárása 13:20-tól

Adomány átadása

Markovich Béla a MAPEI Kft. ügyvezető igazgatója és Nagy Dénes az EDUSPORT Sportegyesület elnöke adja át az összegyűlt adományokról szóló "utalványt" Csapó Beatrixnak a Diverzitás Alapítvány elnökének.

A legaktívabb iskolának járó díj átadása

Nagy Dénes az EDUSPORT Sportegyesület elnöke adja át a DECATHLON 20.000,- forint értékű utalványát a szavai Székely Bertalan Általános Iskola képviselőjének.

Lovasbemutató 13:30

A Lázár Lovaspark hagyományőrző lovasbemutatója, amely látványos formában mutatja be a magyar lovaskultúra történelmét és fejlődését. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas program, érdemes megtekinteni. 

Pontgyűjtő nyereménysorsolás 15:00

Képe Tibor, a Hyundai hatvani szalonja, a Prémium Autóház Kft. tulajdonosa és vezetője sorsolja ki a szerencsés nyertest, aki egy hétvégi kirándulásra kap egy Hyundai i30 kombi személygépkocsit.