Itt mindent megtalálsz, hogy felkészülten érkezz a versenyre!

Ezen az oldalon összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat a verseny napjára. Behajtás, parkolás, regisztráció, mit hol találsz, bemelegítés, versenyzés, díjkiosztó, nyújtás, egyéb programokon való részvétel, mindent megtalálsz egy helyen, ezen az oldalon.

Legutolsó frissítés: 2022.05.19. 10:00

A versenyközpont térképe   Rajtlista


Rendezvény

2. MAPEI-EDURACE Családi Terepfutó Nap

Szervező: EDUSPORT SPORTEGYESÜLET - www.edusport.hu

Helyszín

Lázár Lovaspark: 2182 Domonyvölgy, Fenyő utca 47. - GPS: Sz.:É47.62949 H.: K19.40773

Behajtás - előregisztráció

A Lázár Lovaspark főbejárata előtt fiatal kollégáink megkérdeznek majd, és az autóban ülőket is, hogy MAPEI VIP vendégek vagy EDURACE versenyzők illetve kísérők vagytok-e. Az egyszerűség kedvéért kérünk, készítsd elő MAPEI meghívódat, illetve EDURACE nevezésedet. 

Az EDURACE versenyzői és kísérőik EDURACE karszalagot kapnak és egy pontgyűjtő játékban is részt vehetnek, amellyel értékes nyereményeket nyerhetnek. A versenyzők közül elegendő a kapuban egy valakinek a nevezését igazolni, nem szükséges az összeset előkeresni. Ez az ellenőrzés csupán azt a célt szolgálja, hogy ne lépjenek be illetéktelenek a Lovaspark területére. A karszalagot a rendezvény teljes időtartama alatt viselni kell!

Parkolás

A lovaspark területén három parkoló található. A MAPEI VIP vendégek a Tornyos csárda mögötti parkolóban hagyhatják autóikat. Az EDURACE versenyzői és kísérőik a Tornácos csárda melletti és a Lázáreum előtti parkolókat vehetik igénybe. Amennyiben ezek megtelnek, további parkolókat nyitunk meg, hogy ne kelljen a Lovasparkon kívül hagyni az autót. A parkolást a Lovaspark biztonsági őrei és diákok fogják irányítani, kérjük, segítsétek a munkájukat.

Regisztráció - rajtszámátvétel 8:00-tól

A MAPEI VIP vendégek a MAPEI VIP résznél, a Tornyos csárda mellett tudnak regisztrálni. Az EDURACE versenyzők a Tornácos csárda előtti regisztrációs asztaloknál tudják átvenni rajtszámaikat és az előre befizetett ebédek kiváltásához szükséges kártyákat is betesszük a rajtcsomagba. A bejárat és a parkolók felől kitáblázzuk a regisztrációs asztalok irányát.

A kísérőknek elegendő a kapuban kapott karszalag, egyéb regisztrációra nincs szükségük.

FONTOS! Kérjük, a regisztrációs pulthoz érkezve az alábbiak valamelyikét készítsd elő! (Rajtszámot CSAK az alábbiak egyikének bemutatásával adunk ki.)

  • Mobilkészüléken e-mailes visszaigazolásban bemutatott rajtszám bemutatása VAGY
  • Személyi igazolvány/jogosítvány illetve egyéb fényképes igazolvány, amivel igazolható a nevező személye VAGY
  • EDUSPORT mobilalkalmazásban* Nevezéseim oldalon bemutatott rajtszám.

Alapesetben az együtt nevezett versenyzők rajtszámait borítékban, együtt adjuk ki. Ha nem szeretnéd minden veled együtt nevezett versenyző rajtszámát átvenni, kérlek, jelezd átvételkor!

Rajtszámátvétel

A helyszínen reggel 08:00-tól lehet átvenni a rajtszámokat és legkésőbb a futam kezdete előtt 30 perccel kérünk, hogy vedd át a rajtszámodat. Lehetőség van korlátozott számban a helyszínen is nevezni egyes távokra, de nem tudjuk garantálni a helyszínen a sikeres nevezés . A nevezési díjat kizárólag készpénzzel vagy online kártyával lehet befizetni.

Rajtszámviselés

A versenyzők az azonosításukhoz és az időméréshez szükséges, a chippel ellátott rajtszámot kapnak, amelynek viselése a futam alatt kötelező. A rajtszámot a elöl szükséges viselni és a pólóhoz a mellékelt biztosítótűvel kell rögzíteni. Biztosítótűket a rajtcsomagba teszünk, de a regisztrációnál is találsz.Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen és jól legyen rögzítve! A rajtszám hátoldalán található ragasztószalagot tilos eltávolítani!

Általános orvosi tudnivaló

A versenyen mentőautó és orvosi személyzet lesz jelen. Amennyiben a verseny napján a rajt előtt valamilyen panaszod merülne fel, kérjük, keresd a parkolóban található mentőautót. Ha futás közben rosszul lennél, vagy bármilyen szokatlan tünetet éreznél magadon, kérjük, hogy lassíts, jelezd futótársaidnak, illetve várd meg a kísérő személyt, aki értesíti a mentősöket. Kérjük, hogy felkészülten vegyél részt a versenyen. Kérjük, hogy betegen, sérülten, lázasan, hányás vagy hasmenés után ne indulj a versenyen, jelezd nekünk a problémát és lehetőséget adunk, hogy a távot későbbiekben teljesítsd. Légy felelős önmagadért és sportolj mindig óvatosan!

Csomagmegőrzés

A regisztráció mellett ingyenes ruhatárat biztosítunk 8.00-tól, ahová elhelyezhetők a versenyzők csomagjai. A csomagmegőrzés ingyenes, kizárólag rajtszám felmutatásával vehető igénybe. Egy zsákot adunk, amelyre felírjuk a versenyző rajtszámát, ezért annak kiváltásához is majd a rajtszám felmutatása szükséges. A 16.00 óráig ki nem váltott csomagok, másnap 10 órától vehetők át az Edusport székhelyén.

Helyszíni nevezés

Lehetőség van korlátozott számban helyszíni nevezésre, de mivel a létszámlimit miatt ezt nem tudjuk garantálni, kérjük, hogy indulás előtt ezt még ellenőrizzétek le a weboldalon. Ha esetleg már lezártuk a nevezést, itt biztosan feltüntetjük.

Megnyitó 8:50

A 2. MAPEI-EDURACE Családi Terepfutó Napot ünnepélyesen Lázár Vilmos, többszörös fogathajtó világbajnok, a Lázár Lovaspark tulajdonosa nyitja meg 8 óra 50 perckor.

Bemelegítés gyerekeknek és a 3km-es futamok résztvevőinek 9:00

A 3 gyerekfutamokat egy 10 perces közös bemelegítéssel kezdjük a lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt a Cutler Gym profi edzője fogja bemelegíteni. A bemelegítésbe természetesen bekapcsolódhatnak a szülők és a kísérők is. A lovaspálya közepe ideális helyszín a legjobb fotók elkészítéséhez.

Gyerekfutamok 9:15-től

Ovis futam -  500 méter - Rajt: 9:15

Közös rajt, amelyet követően az ovisokat NEM kísérhetik a szülők! Ennek oka, hogy ne akadályozzák az egyedül futókat. A gyerekek zárt, védett helyen futnak, a szülők a pálya széléről követhetik őket és szurkolhatnak nekik. A pálya homokos, lehet, hogy picit nehéz lesz futni, de semmi probléma, mindenkit megvárunk és minden körbeérőnek jár a befutóérem és a befutócsomag. A célkapu alatt áthaladva mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé! Még integethettek is! A célkapun áthaladás után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot. Kérjük, hogy ezután is maradjatok a pálya környékén és szurkoljatok a többieknek!

Alsós futam -  1000 méter - Rajt: 9:30

Közös rajt, amelyet követően 2 kört kell teljesíteni az ovisok pályáján. A pálya homokos, lehet, hogy picit nehéz lesz futni, de semmi probléma, mindenkit megvárunk és minden teljesítőnek jár aaranyéremA gyerekek zárt, védett helyen futnak. A szülők nem futhatnak a gyerekekkel a pályán, de a pálya mellől szurkolhatnak! A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé és még integethettek is. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot. Kérjük, hogy maradjatok a pálya környékén és szurkoljatok a többieknek!

Felsős futam, Felnőtt 3K és csapatfutam -  3000 méter - Rajt: 9:40

Közös rajt, amelyet követően a felsősök elhagyják a Lovaspark területét és nekivágnak egy kisebb emelkedőnek. A pálya homokos, lehet, hogy picit nehéz lesz futni, de semmi probléma, mindenkit megvárunk és minden teljesítőnek jár az aranyérem. A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé és még integethettek is. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot. Kérjük maradjatok a pályán, mert egy ilyen táv után már fontos a megfelelő nyújtás is.

Nyújtás gyerekeknek és 3K futamok versenyzőinek

A gyerekfutamokat és 3K futamokat egy közös nyújtással zárjuk a lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt. A nyújtásba bekapcsolódhatnak a szülők és a kísérők is!

Eredményhirdetés gyerekeknek és 3K futamok versenyzőinek 10:10

A gyerek futamokat és közös nyújtást követően 10:10 perckor kerül sor az Eredményhirdetésre, ahol a versenyszámok 1-3. helyezettjei tárgynyereményben részesülnek. A díjakat Csere Gáspár olimpikon, többszörös magyar bajnok hosszútávfutó és  Lázár Vilmos, többszörös fogathajtó világbajnok adja át, akikkel közös fotók is készíthetők.

Bemelegítés a felnőtt 6K, 9K és 10K futamokra 10:30

A 6K, 9K és 12K egyéni futamok versenyzői részére 10 perces közös bemelegítés lesz a Lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt az SXL Fitness edzőterem profi edzőjének vezetésével.

Felnőtt futamok 10:40-től

Terepfutás  - 6, 9 és 12 km  - Közös rajt: 10:40 

A legnehezebb távokra vállalkozók közösen indulnak el és a Lovaspályát jobbra elhagyva egy körbeszalagozott 3K pályán futnak 2, 3, illetve 4 kört. Az útvonalat táblákkal és szalagokkal láttuk el, fontos, hogy mindig azok szerint fussatok. A kereszteződéseket kiszalagozzuk, de alapvető szabály, hogy ha nincs jelzés, mindig maradjatok a úton. Ha valakinek egészségügyi problémája lenne, a kereszteződéseknél őrködő segítőinknek szóljon, aki jelzi a quados és mentős ügyeletesnek az esetet! Ha valaki nem érzi jól magát, lassítson vagy álljon meg és várja meg a segítséget. Minden körben a rajtkapunál lehet frissíteni, ahol poharakban vizet és iSO-italt osztunk, illetve szőlőcukrot biztosítunk. Kérjük, hogy a poharat ne vidd magaddal, hanem a frissítő helynél dobd a zsákba vagy földre, hogy összeszedjük. Javasoljuk, hogy mindenki használja ki a frissítési lehetőséget, illetve készüljön a saját megszokott frissítésével. A pálya végig felölt turistaúton, földúton halad, esetenként lehet számítani belógó csalánokra, ágakra, illetve a talaj egyenetlenségéire. A futam szintideje 120 perc, tehát belefér az emelkedőkön a séta és az edzettségi állapotnak megfelelő tempó.  A célkapu alatt áthaladva pedig mindenki mosolyogjon a két fényképezőgép felé, hogy elkészüljön a célfotó. A célkapu után azonnal átadjuk az érmet és a befutócsomagot.

Nyújtás felnőtteknek

A felnőtt futamokat egy közös nyújtással zárjuk a lovaspálya közepén elhelyezett színpad előtt. A nyújtásba bekapcsolódhatnak a kísérők is.

Eredményhirdetés felnőtteknek 13:00

A felnőtt futamokat és a közös nyújtást követően 13:00 órakor kerül sor az eredményhirdetésre, ahol a futamok 1-3. helyezettjei kupát és a külön díjazottak tárgynyereményben részesülnek. A díjakat Csere Gáspár olimpikon, többszörös magyar bajnok hosszútávfutó adja át, akivel közös fotók is készíthetők.

Ebéd 11:00-től

Aki előre megrendelte a Lovaspark specialitását, a gulyáslevest kenyérlángossal vagy tejes pitével, az ebédkártya használatával átveheti. Aki a helyszínen szeretne ebédet vásárolni, a helyszínen megteheti. FONTOS: Kenyérlángos helyett idén tejes pitét, illetve rétest fognak felszolgálni a menüben!

Étkezés és mosdók

Az étkezési és tisztálkodási, WC lehetőségek a központ csárda épületekben állnak rendelkezésre. Ezeket táblákkal jelöljük. A hölgyek a csárdában (lovas csárda menyecske öltözőjében), a férfiak a regisztrációhoz közeli sátorban öltözhetnek. Az ebéd a központi csárdaépületben vehető át és fogyasztható el, ahol a büfé is található. Ha nem rendelte meg kedvezményesen ebédjét, a helyszínen a Lázár Lovaspark pincéreinél teljes áron vásárolható. 

Családi és szabadidős programok 8.00 - 16.00

Egész napos programokkal várjuk a versenyzőkét és kísérőiket: sport edukáció (hengerezés, jóga, tanácsadás) sportolás (Decathlon pályák), kézműves foglalkozások, csillámtetoválás, ügyességi sportjátékok, ponilovaglás, lovagkocsikázás, Lázáreum Múzeum belépés. A regisztrációkor kapott füzet közepén egy Pontgyűjtő lapot találtok, amellyel értékes nyereményeket nyerhettek.

EDUSPORT Pontgyűjtő Játék - egész nap

A regisztrációkor kapott füzetben található Pontgyűjtő lappal látogass el a kiállítói standokhoz és gyűjts össze mind a 18-at! A nyereménysorsoláshoz az összes pecsétet tartalmazó Pontgyűjtő lapot a résztvevő nevével, e-mail címével és telefonszámával kitöltve az EDUSPORT RECOVERY CORNER standjánál kell leadni 14:50-ig. Sorsolás 15:00-kor

Fuss gyorsabban egy lónál sprintverseny 11:20-tól

Formabontó ötletünk a Fuss gyorsabban egy lónál sprintverseny, amelyhez a futópályán egy 50 m hosszú egyenest jelöltünk ki, amely távon 25 bátor és gyors résztvevő tesztelheti gyorsaságát egy lovassal szemben. Minden bátor vállalkozó jutalma egy szuper bringás kulacs. Nevezni a helyszínen, a regisztrációs pultnál lehet 08:00 és 11:00 óra között, amíg be nem telik a nevezési lista!

Adományok átadása és a versenyek zárása 13:20-tól

Adomány átadása

Markovich Béla a MAPEI Kft. ügyvezető igazgatója és Nagy Dénes az EDUSPORT Sportegyesület elnöke adja át az összegyűlt adományokról szóló "utalványt" Csapó Beatrixnak a Diverzitás Alapítvány elnökének.

A legaktívabb iskolának járó díj átadása

Nagy Dénes az EDUSPORT Sportegyesület elnöke adja át a DECATHLON 20.000,- forint értékű utalványát a legaktívabb iskola képviselőjének.

Color Run festékporos futás 13:00

A futónapot egy fesztiváli eseménnyel, egy festékporos futással zárjuk. Legyen nálad fehér póló és mi megteremtjük hozzá a szuper zenét és hangulatot! Ne aggódj, csak 320 métert kell "lefutni", ez az esemény nem a versenyzésről, hanem az élményekről és a vidámságról szól!

Lovasbemutató 13:30

A Lázár Lovaspark hagyományőrző lovasbemutatója, amely látványos formában mutatja be a magyar lovaskultúra történelmét és fejlődését. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas program, érdemes megtekinteni. 

Pontgyűjtő nyereménysorsolás 15:00

Elter Bettina gyógytornász és Nagy Dénes az EDUSPORT elnöke sorsolja ki a szerencsés nyerteseket, akik a pontgyűjtő füzetben felsorolt ajándékokat nyerhetik meg.